PT Dan - Din Personliga Tränare

PT Dan - Din Personliga Tränare

Om min blogg

Detta är en blogg som handlar om idrott, träning, kost och allmän hälsa. Jag skriver bland annat om mitt liv med fokus på jobbet, min och mina klienters träning, även träningtips/övningar och kosttips.

Förhoppningsvis ska bloggen ge motivation åt er alla att hålla träningen vid liv och utvecklas hela tiden!

Om man bara vill så är allt möjligt!

Justerade växlar på cykeln = Behövligt!

JuliPosted by Dan Bergqvist Tue, July 26, 2011 00:09:08
Idag såg jag till att få min cykel lite justerad då växlingen har varit lite spökande på sistone. Så jag lämnade in den på en verkstad som fixade till den för endast 100 kr. Mycket bra och billigt!

Därefter var jag ju tvungen att testa den och det kändes riktigt bra! Kunde faktiskt till och med förbättra min medelhastighet med 1,5 km/timme bättre än jag någonsin gjort på den sträckan över 2,5 mil. Tilläggas bör också att jag hade sega halvstumma ben med träningsvärk. Så när jag blir lite piggare i benen igen tror jag på en riktigt bra tid :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post140

Golf!

JuliPosted by Dan Bergqvist Sun, July 24, 2011 20:35:51
Imorgon börjar en golfvecka på Billeruds Gk vilken är min hemmabana. Det innebär tävlingar varje dag. Jag hade tänkt deltaga minst på tisdag, onsdag och torsdag.

Idag spelade jag 9 hål med Kristoffer (han som spelar på Sveriges högsta tour vanligtvis) och tyvärr lyckades han vinna på sista hålet. Men jag slog bollen riktigt bra och spelade som jag ska så det bådar väldigt bra inför veckan som kommer :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post139

Träningsblogg över sommaren

JuliPosted by Dan Bergqvist Sat, July 23, 2011 00:34:37
Över sommaren har jag nu bestämt att jag egentlige inte har så mycket att skriva om här på bloggen med semester och allt! Därför kommer det i stort sett bara handla om min sommarträning, för att sen när vi närmar oss september igen börja bli lite mer som den varit innan om allt möjligt inom träning.

Hoppas det funkar bra det med! Ni kommer ju i varje fall få en bra inblick i hur jag tränar :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post138

Imponerande körning av Andy Schleck!

JuliPosted by Dan Bergqvist Thu, July 21, 2011 22:52:56
Nu börjar Touren närma sig sitt slut och det märks på de stora namnen som börjar finnas med lite mer i toppen för att försöka komma ikapp eller dra ifrån i sammandraget.
Dagens etapp var den tuffaste på hela touren, och de drygt 200 kilometrarna tillhörde Andy Schleck. Med hela 65 km kvar till målet ryckte han iväg från de andra som inte uppfattade det som något att bry sig särskilt mycket om just då med så lång kvar. Men där hade de fel och han fick en ledning på 4,5 minut innan de insåg att han var farlig och började köra för att komma ikapp. Tillslut vann han med drygt 2 minuter före sin bror Fränk som kom på andra plats. Grymt kört!

Även idag var jag med och körde hela tv-sändningen och kom upp i 3 timmar och 16 minuter. Börjar kännas lite i låren nu efter 2 dagar i rad med över 3 timmar cykling :-)


Idag tog jag även ut min spinningcykel. Bättre luft och lite bättre cykelkänsla!

Drygt 3 timmar på cykeln

Specialställd TV så jag kan leva mig in i loppet ;-)


Imorgon ny etapp, självklart finns även jag på cykeln!!

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post137

Slitsamt men kul!!

JuliPosted by Dan Bergqvist Wed, July 20, 2011 19:25:27
Min första Tour etapp är gjord! Eller nja kanske inte riktigt samma kaliber som den riktiga som idag gick upp på 2 olika toppar av Alperna.

Såhär såg jag ut efter ca 3 timmar på cykeln.

Kan även tillägga att det blev totalt 3 byten av t-shirts och handdukar då man blir ganska svett när man kämpar ;-)


Men framåt gick det och i mål kom jag! Var faktiskt ganska kul ändå, så imorgon får det bli en ny etapp även för mig :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post136

Tour de France etapp på G!

JuliPosted by Dan Bergqvist Wed, July 20, 2011 14:04:31
Nu är det dags, spinning-cykeln är framtagen till Tv:n och servicen gjord med bland annat mina landsvägspedaler och extradisplay på.Dagens etapp är 180 km berg för cyklisterna och jag ska försöka efterlikna sträckan så bra jag bara kan! Uppföljning kommer ikväll, troligtvis lite mer sliten ;-) • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post135

Kikat på cykel!

JuliPosted by Dan Bergqvist Tue, July 19, 2011 22:38:14
Idag har jag varit inne och kikat lite på cyklar. Blivit så inspirerad av Tour de France nu så nu kretsar mycket kring cykling!

Blev väldigt fäst vid några av Bianchis modeller, men vet inte om det är dags att byta min riktigt än. Men nu vet jag i vilket fall lite av utbudet som finns.

Angående min cykelutmaning där jag skulle cykla hela etappen i touren blev framskjuten till imorgon pga annat arbete var tvungen att göras. Men imorgon blir det en bergsetapp på 180 km att bita i :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post134

Tour de France!

JuliPosted by Dan Bergqvist Mon, July 18, 2011 23:07:11
Om ni missat de så pågår just nu ett cykellopp i frankrike som heter Tour de France.
Där cyklar man hela Frankrike runt på ca 30 dagar, det är omkring 20 mil per dag med några dagars vila ibland.

Inte nog med att det är otroligt långt utan väldigt många av sträckorna går i Pyreneerna och Alperna dessutom. Där cyklar de uppför branta berg flera mil åt gången och kan hålla snitthastigheter över 30 km/h uppför.

Kan även tillägga att igår avslutades etappen med en klungspurt och efter 19 genomförda mil så höll vinnaren en hastighet på närmare 70 km/h innan mållinjen, det kan man kalla imponerande :-)

Idag hade de en vilodag, men imorgon är det en ny sträcka på 17 mil. Och till den har jag tagit ut min spinningcykel för att följa med dem i direktsändningen. Det blir en lång eftermiddag framför tvn men ska bli spännande, uppföljning hur det går kommer imorgon :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post133

Nya pass med mina band och bagar!

JuliPosted by Dan Bergqvist Sun, July 17, 2011 13:50:49
Det har blivit lite av en succé bland de som hittills tränat med utrustningen. Alla har tyckt det varit riktigt kul och bra träning. Det gör mig väldigt glad då jag tycker på samma sätt och verkligen vill att fler ska upptäcka och använda denna typ av träning!

Här kommer bilder från ett pass med Marie!

Benböj + rodd, tränar benen ryggen och armarna


Efter uppvärmningen körde vi cirka 15 minuter med TRX banden innan vi använde sandballsen, även där körde vi cirka 15 minuter. Här tränar vi på att lyfta korrekt, vilket förhoppningsvis ska hjälpa henne när hon sedan bör använda samma teknik för att lyfta sin 8 månaders lilla son varje dag.


Marklyft, tränar ryggen, rumpan och baksida lår


Såhär nöjd är man efter ett pass med PT Dan ;-)


 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post132

Träningen går framåt!

JuliPosted by Dan Bergqvist Sat, July 16, 2011 22:00:33
Nu under semestern försöker jag passa på att träna ordentligt. Extra viktigt för mig då det blir lite mer osund mat under dessa veckor.

Den gångna veckan ser min träning ut som följer.

Måndag, TRX och Sandballs 60 minuter

Tisdag, TRX och Sandballs 60 minuter

Onsdag, 60 min powerwalk, Sandbag och Sandball 60 min, Löpning 4 km sprint

Torsdag, TRX och Sandballs 60 minuter, Cykel 60 min max speed

Fredag, Vila

Lördag, TRX och Sandballs 60 min, Cykel 60 min max speed

Söndag, Kommer innehålla cykel ca 120 min och troligtvis lite sandbags ;-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post131

Stretchpass

JuliPosted by Dan Bergqvist Fri, July 15, 2011 13:53:59
Idag hade jag ett stretchpass med en klient jag tränat under veckan. Och jag kan verkligen rekommendera att få in något riktigt stretchpass ibland. Stretching kan verkligen lösa många problem i kroppen och att få riktig terapeutisk stretching av någon som är utbildad kommer kännas underbart för kroppen efteråt. Det tror jag dagens kund kan intyga också då han var mycket nöjd efteråt med sina lite lättare ben :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post130

Oväntat besök under träningspasset!

JuliPosted by Dan Bergqvist Wed, July 13, 2011 21:10:02

Att träna ute har många fördelar! Man får en härligare känsla av frihet än att vara i trånga lokaler, att se solen och naturen istället för stora metallmaskiner. Luften känns inte heller lika tung och instängd att andas.

Och idag fick vi även ett lite oväntat besök av husets lilla igelkott som var nyfiken på vad vi gjorde :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post129

Kul sommarevent för kompisgrupper!

JuliPosted by Dan Bergqvist Tue, July 12, 2011 12:58:22
Jag har med mig utrustning för att träna grupper nu under sommaren, gärna mellan 1-6 deltagare (naturligtvis skulle fler fungera det också!). Är du minsta intresserad så hör runt lite om ni kan få ihop en liten grupp och få träna riktigt kul och givande pass. Och får du inte tag på eller om du vill träna individuellt med mig går det lika bra.

Går att köpa styckvis eller så kan vi komma överens om något paketpris som passar alla parter. Naturligtvis billigare ju fler ni är!

Startpris är 250:- / person vid enskilt pass (300:- med träningsprogram) och billigare ju fler ni är.
Gäller f.o.m idag till den 4 aug

Ett riktigt kul sommarevent för vänner, som garanterar trevliga stunder med mycket skratt och träningsvärk!

Lär er träna på ett bra sätt! :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post128

Dietperiod över!

JuliPosted by Dan Bergqvist Mon, July 11, 2011 21:31:10
Igår tog min dietperiod på 14 dagar slut. Så hur blev mina resultat tro? Tyvärr hade jag inte samma våg vid båda tillfällena så jag kan inte lite på vågen (gick dock minus 1,5 kg om båda visar lika). Annars minskade jag i midjemått med 3 cm och mina lår med 1 cm vardera.

Det jag lärde mig var att vill man 'deffa' så bör man ta det lite i omgångar och dra ned på kalorierna successivt. När jag nu gick från att äta sådär till att äta strikt efter låga kaloriantal blev jag ganska orkeslös och kunde inte slita tankarna från mat under hela dagarna. Så nästa gång blir det lite mer långsiktigt och en lite långsammare sänkning.


Tur man lär sig av sina erfarenheter! :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post127

Semester!

JuliPosted by Dan Bergqvist Sun, July 10, 2011 22:36:26
Idag var en fullspäckad dag bland semesteraktiviteter. Det började med gräsklippning med fika till följd hos min mormor. Därefter blev det en tur till en badstrand med min syster Marie hennes sambo Pierre och deras son William. Där bjöds även på sallad som Marie gjort i ordning. Mycket god sallad måste tilläggas :-)

När vi sedan varit där en stund och både solat och badat var det dags att åka vidare till golfbanan. Där blev det 14 hål med en kompis (Stefan). Vi tävlade matchspel och jag gick faktiskt bara 1 över par trots mitt relativt långa uppehåll sen sist. Och kunde därmed vinna med 1 hål tillgodo!! :D Så måste ändå säga att jag var ganska nöjd med spelet.

En bra semesterdag helt enkelt :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post126

Sandballs fyllda!

JuliPosted by Dan Bergqvist Sat, July 09, 2011 20:35:08
Under gårdagen var jag nere vid badstranden och fyllde 2 sandballs. Den ena med 9 kg och den andra med ca 12 kg. Dessa körde jag idag ett pass med tillsammans med mina band. Och måste säga att jag är riktigt trött i hela kroppen nu efter 1 timmes hård träning! Samtidigt körde min mor samma övningar som mig med hennes nya favoriter (TRX banden:).

Därefter åkte jag på nytt ned till stranden och fyllde min stora sandsäck 'The Beast' med 24 kg inuti. Den ska bli mycket spännande att använda imorgon! :-) Bilder kommer!

 • Comments(3)//blogg.ptdan.se/#post125

Populär träning!

JuliPosted by Dan Bergqvist Fri, July 08, 2011 18:10:47
Har vart hemma nu i 1,5 dag och redan fått bästa respons på TRX banden. Haft 3 pass redan med min fotbollsspelande bror, min mor med lite benskador ja till och med min mormor som är 74 år har kört ett litet pass. Det fungerar lika bra för alla och alla blir lika trötta efteråt då de hela tiden pressas av sin egen kropp och ändrar belastning därefter :-)

Här ses jag och Lars träna på torsdag kväll!


Här ses jag och mamma träna fredag förmiddag!


Därefter kom min 74-årige mormor och fick testa på en del också!


Nu hoppas jag fler får upp ögonen för dessa fantastiska band :-)

 • Comments(1)//blogg.ptdan.se/#post124

Lång resa gjord!

JuliPosted by Dan Bergqvist Fri, July 08, 2011 00:22:17
Idag gick färden hemåt Värmland med bilen. Åkte klockan 09,34 i morse från Danmark och stannade upp i Båstad för att hämta lite utrustning. Tog med ett antal Sandballs, 2 Sandbags och 4 TRX suspension straps. Så är ni intresserade av att köpa dem lite billigare än ordinarie pris kontakta mig!

Därefter fortsatte resan i ett antal timmar längs motorvägen. Totalt avverkade jag 62 mil!!!

När jag kom hem till mina föräldrar fick jag ett varmt välkomnande av mor, far, bror och brorsdotter Julia.

Skönt att vara här ett tag på semester :-)

 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post123

Semester!

JuliPosted by Dan Bergqvist Wed, July 06, 2011 21:52:10
Idag hade jag mina sista kunder innan min semester startade :-)

Så hela dagen därefter har gått åt till förberedande saker inför resan imorgon hem med bilen. Siktar på ca 6 timmars resa med stopp inräknat. Ska bli riktigt kul att komma hem till Värmland igen :-)

 • Comments(1)//blogg.ptdan.se/#post122

TRX band och Sandballs med till Värmland!

JuliPosted by Dan Bergqvist Tue, July 05, 2011 21:21:57
Idag blev det klart att jag får med några TRX-Band och Sandballs till Värmland på torsdag. De som vill får gärna boka in träningstimmar och testa denna typen av träning. Och om ni tycker det är lika fantastiskt kul som jag gör kan ni utan problem köpa dem av mig till ett billigt pris!

Så passa på att boka pass för att testa! Anmäl en hel kompisgrupp så kör vi ett / två / tre / tio pass! Roligare sommarträning får ni leta efter!! :-)
 • Comments(0)//blogg.ptdan.se/#post121
Next »